Ovako nastaju kokice

Stavite šerpu na plotnu, ubacite malo putera ili ulja, šaku ili dve kukuruza kokičara, poklopite i čekate da počne da puca. Kada pucketanje prestane i sklonite poklopac – unutra čekaju bele „pahulje“, i gledanje filma može da počne. Ali, šta se tačno dešava u šerpi?

Na Jutjub kanalu "Warped Perception" objavljen je snimak jednog zrna kukuruza kokičara kako puca na toploti.

Čitav proces je snimljen posebnim kamerama koje prave 30.000 kadrova u sekundi. Snimak je usporen kako bi svi mogli da vide na koji način toplota preobražava zrno.

Nije loše znati kako nastaju omiljene grickalice miliona ljudi širom sveta, i to one koje su, za razliku od ostalih „zanimacija“, prilično zdrave.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи