Manje zbori da ti... ne promakne aerodrom

Avion jedne američke kompanije odleteo je 240 kilometara dalje od planirane destinacije. Iako se najviše sumnja da su piloti zaspali, oni to negiraju i tvrde da su „samo" bili zaneti žustrom raspravom.

Američka avio-kompanija „Nortvest erlajns" (Northwest Airlines) poslednjih dana ima problema da uveri javnost da je letenje njenim avionima bezbedno i da putnici mogu da očekuju da će stići na željenu destinaciju.

Povod, na sreću, nije bila otmica ili teroristički napad već je, zbog „brbljivosti" pilota, avion leteo 240 kilometara posle planiranog sletanja u Mineapolis.

Biro za bezbednost saobraćaja potvrdio je da avion, koji je leteo na liniji San Dijego-Mineapolis, nije prizemljen zbog toga što su se piloti zapričali.

U toku njihove „žustre diskusije", piloti nisu primetili da više od jednog sata nisu imali vezu sa kontrolorima leta.

Kada su se „osvestili" ponovo su uspostavili vezu i zatražili dozvolu da okrenu avion i vrate ga ka Mineapolisu.

Službenici kontrole leta tada su već mislili da je avion otet pošto su izgubili svaki radio kontakt sa pilotima letelice „erbas 320" u kojoj je bilo 147 putnika.

Tada su i četiri vojna aviona-lovca stavljena u pripravnost, preneo je list Mineapolis star tribjun (Star Tribune).

Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, Federalni istražni biro (FBI) ispitivao je posadu i zvaničnike Biroa za bezbednost transporta i otvorena je istraga.

Piloti su izjavili da su se zaneli u „živoj diskusiji o budućnosti kompanije i da ih je priča dekoncentrisala".

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, kontrola leta pokušala je najmanje 13 puta da uspostavi kontakt sa „pričljivim" pilotima.

Neki stručnjaci i piloti navode da je veoma teško zamisliti da piloti toliko dugo ne odgovore na pokušaje osoblja iz kontrole leta da sa njima stupe u vezu, kao i da odlete toliko daleko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво