Da li je Nasin Kepler otkrio novu Zemlju?

Američka svemirska agencija oglasiće se u utorak i predstaviti najnovije otkriće teleskopa Keplera, a zasad se nagađa da bi to moglo biti moguće otkriće nove planete slične Zemlji ili pronalazak vezan za crne rupe ili supernove.

Да ли је Насин Кеплер открио нову Земљу? Да ли је Насин Кеплер открио нову Земљу?

Kepler je lansiran 2009. godine, a dosad su naučnici uz njegovu pomoći otkrili više od 1.000 egzoplaneta dok još nekoliko hiljada čeka potvrdu.

Ovaj teleskop je sada došao do novog velikog otkrića, ali Nasa nije otkrila previše detalja.

Ipak, treba imati na umu da konferencije za novinare, kakva će biti u utorak, organizuju u slučajevima velikih stvari, poput vode na Marsu, preneo je portal Ekspres. Prošle godine u julu Nasa je predstavila otkriće Kepler 452B, koja je do sada najsličnija otkrivena planeta Zemlji.

Nalazi se oko 1.400 svetlosnih godina od Zemlje, a na sličnoj je udaljenosti od svoje zvezde, koja je pak vrlo slična našem Suncu - četiri odsto veća i 10 odsto svetlija od Sunca.

Nagađa se da bi Nasa u utorak mogla predstaviti nova otkrića o ovoj planeti, ali isto tako je moguće i da će biti reč o pronalasku vezanom za crne rupe ili supernove.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи