Barbika u hidžabu postala hit na „Instagramu“

Najpoznatija lutka na svetu, Barbika, doživela je još jednu transformaciju koja je privukla pažnju svetskih medija - obukla je hidžab.

Britanska farmakološkinja poreklom iz Nigerije Hanifa Adam počela je pre nekoliko nedelja da na svom nalogu na Instagramu objavljuje slike Barbike obučene u hidžab, koju je umesto Barbi nazvala Hidžarbi, preneo je Si-En-En.

Gotovo istovremeno je proizvođač te lutke, „Matel“, pustio u prodaju Barbike različitih rasa i građe tela, pa se lutka koja je do tada bila mršava belkinja sada nudi u verziji visoke, niske i punije lutke, a razlikuje se i po rasi.

Hidžarbi je, za razliku od obične Barbike koju viđamo u oskudnoj odeći, pokrivena šarenim maramama i haljinama do poda.

Hanifa Adam navodi da je inspiraciju da otvori nalog na Instagramu i stavlja slike Barbike u hidžabu našla na toj društvenoj mreži, na nalogu „Barbi stajl“.

„Pomislila sam kako nikad nisam videla Barbiku obučenu u hidžab, pa sam odlučila da otvorim nalog na Instagramu i obučem Barbiku u odeću koju sam joj sama sašila. Mislim da je veoma važno da lutka bude obučena onako kako se ja oblačim“, rekla je 24-godišnja Hanifa Adam, koja je nedavno diplomirala farmakologiju.

Adam je Hidžarbi opisala kao „skromnu lutku“, koja devojčicama muslimanske vere predstavlja uzor sa kojim mogu da se poistovete.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво