Bliskoistočni neboderi sklonite se, stiže japanska grdosija

Blizu japanske prestonice, u tokijskom zalivu, do 2045. godine nići će najviša zgrada na svetu, koja će biti 1.700 metara visoka. To znači da će biti dva puta viša od Burdž Kalife u Dubaiju.

Блискоисточни небодери склоните се, стиже јапанска грдосија Блискоисточни небодери склоните се, стиже јапанска грдосија

Zgrada je planirana kao mali grad, pošto će moći da primi oko 55.000 ljudi, a biće izgrađena sa ciljem borbe protiv klimatskih promena i rasta nivoa mora.

Njena šestostrana osnova će se nalaziti na veštačkom ostrvu okruženom malim jezerima, koja će funkcionisati kao zaštita Tokija od poplava.

U blizini će biti podignuto još veštačkih ostrva, koja će poslužiti kao temelj za gradnju domova za još pola miliona ljudi.

Osim impozantne veličine, "Sky Mile Tower" će biti potpuno energetski autonoman, jer će energiju dobijati iz sopstvene vetroelektrane, solarnih ploča i farmi algi.

U kompleksu zgrade planirana je izgradnja svih neophodnih pratećih objekata, poput trgovačkog centara, restorana, hotela, biblioteka, zdravstvenih klinika i drugih objekata.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво