Читај ми!

„Krave zvoncare“ pred sudom

Da bi dokazao da mu krave rasteruju goste zvonjavom, vlasnik hotela iz austrijskog mesta Cvišenvaser poneo je na sud ogromna kravlja zvona. Farmeri, vlasici „optuženih“ krava svoje argumente su branili, mnogo manjim... kozjim zvonima! Sudski epilog tog neobičnog spora još uvek se čeka.

Jedan vlasnik hotela u mestu Cvišenvaser, u austrijskoj pokrajini Forarlberg, podneo je tužbu protiv farmera u tom kraju, jer zvona sa njihovih stada krava smetaju njegovim gostima.

On se sudu u Feldkirhu požalio da mu gosti prevremeno odlaze, jer ne mogu da spavaju od zvonjave krava koje pasu.

Na prvom suđenju dve strane su demonstrirale sudu svoje viđenje problema.

Dok su se fameri pred sudom pojavili sa manjim zvonima, koja se koriste pretežno za koze, ugostitelj se pojavio sa šest puta većim zvonom.

Farmeri su istakli da ugostitelj „diže buku ni oko čega“, dok je hotelijer rekao da se radi o „ogromnoj buci“.

Ugostitelj je pred sudom od farmera zatražio obeštećenje u visini od 7.000 evra, a poljoprivrednici ističu da se radi o osveti.

Pokušaji da se ovaj spor reši bez sudskog procesa nisu urodili plodom, iako se ugostitelj ponudio da učestvuje finansijski u rešenju sa Dži-Pi-Es lokatorom za sedam krava, kako bi im se uklonila zvona.

Farmeri ističu da su zvuci zvona krava uobičajeni za ovaj deo Austrije. Prvo ročište proteklo je bez presude, pošto je sud naložio izradu ekspertize o buci i posledicama po ljude.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво