Читај ми!

Eksperiment: Deca ipak veruju nepoznatim ljudima

Video-snimak jednostavnog eksperimenta koji je šokirao roditelje širom sveta i pokrenuo mnoge polemike na „Jutjubu“ pokazuje kako lako potpunom strancu može poći za rukom da bilo koje dete odvede sa sobom.

Jedan korisnik Jutjuba, poznat kao JoeySalads, rešio je da izvede eksperiment i upozori sve roditelje na opasnosti koje vrebaju njihovu decu.

Otišao je na jedno dečje igralište, objasnio roditeljima o čemu je reč i zatražio dozvolu da popriča sa decom koja se tu igraju. Želeo je da im na ovaj način ukaže kako je lako ubediti njihovo dete da krene sa njim.

U sva tri slučaja prikazana na snimku, roditelji su rekli da je potpuno u redu da to učini i da nema šanse da će njihovo dete poći sa potpunim strancem, jer su ga nebrojeno puta upozorili na takve situacije.

Ali roditelji nisu mogli ni da pretpostave koliko nisu u pravu...

Naime, Džoi je sa sobom vodio štene na povocu, prilazio je deci, pričao sa njima i nakon toga oni su veselo odlazili sa strancem, bez obzira na to što su ih majke upozorile da ni u kakvom slučaju to ne rade.

Jedna devojčica je sedela sa Džoijem i mazila psića.

„Da li možeš da pogodiš njegovo ime?“, upitao ju je, a ona je pogađala.

„Zove se Krofnica. Hoćeš li da kreneš sa mnom da vidiš i druge štence?“, pitao je mladić, a devojčica je veselo odgovorila da hoće, uhvatila ga za ruku i krenula, potpuno zaboravljajući na šokiranu majku koja je posmatrala ceo prizor.

Gotovo ista situacija se ponovila i sa drugom decom, iako su njihovo majke bile uverene da će njihova deca odbiti stranca, jer im svaki dan govore da je opasno razgovarati sa nepoznatim ljudima i napuštati igralište.

„Samo zato što vidiš da neko ima psa, ne znači da treba da odeš sa njim! Ne poznaješ ga, moraš uvek prvo mene da pitaš!“, grdila je mama dečaka koji je učestvovao u eksperimentu.

Ono što ovaj video-snimak dokazuje, a što je veoma zabrinjavajuće jeste da, bez obzira na to koliko roditelji upozoravali decu i govorili im šta nikako ne smeju da urade, njih opet mogu veoma lako prevariti lukavi stranci.

„Da li su vaša deca bezbedna?“, pita Džoi na samom kraju, a verujemo da su se mnogi roditelji upravo to zapitali nakon odgledanog video-snimka.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво