Читај ми!

Koliko košta pivo u Srbiji i ljudska opsesija cenama širom sveta

„Gugl“ pretraga često može da ukaže na neke čudne sociološke stvari, a ponekad da bude i veoma zanimljiva kao što su rezultati pretrage na pitanje koliko košta željena stvar u određenoj zemlji. Ono što ljude engleskog govornog područja najviše zanima kada je reč o Srbiji jeste koliko u Srbiji košta pivo!

Sajt Fixr, koji služi kao cenovni vodič za bilo koji posao ili uslugu koja nekome zatreba, istraživao je „Guglovu“ pretragu i došao do prilično fascinantnih, smešnih, a u nekim slučajevima i uznemirujućim podataka.

Uprkos tome što su rezultati dobijeni na osnovu pretrage pretežno Amerikanaca, oni nisu ni kod nas mnogo drugačiji.

Kad je reč o Evropi, ljude najviše zanima koliko u Švajcarskoj košta „roleks“, koliko će ih izaći da usidre jahtu u Monaku, da urade estetsku operaciju nosa u Albaniji ili da lete „migom“ u Rusiji.

Možda ni ne iznenađuje da, kada je reč o Srbiji, ljude najviše interesuje koliko košta pivo, a zajedno sa nama u društvu pivopijskih destinacija su i Češka, Slovačka, Belgija, Danska i Estonija.

Takođe, ljude zanima koliko košta kafa u Hrvatskoj, hleb u Makedoniji, venčanje u Grčkoj i kuća u Rumuniji.

Što se uznemirujućih rezultata tiče, ljude koji putuju u Letoniju, Bugarsku i Ukrajinu najviše zanimaju prostitutke, a ista je priča i sa Brazilom. Još bizarniji podaci su da ljudi žele da znaju koliko košta bubreg u Iranu, kolika je cena kokaina u Čileu ili robova u Mauritaniji.

Ipak, većina pretraga je očekivana. U Severnoj i Južnoj Americi i Evropi većinu interesuje koliko košta život i studiranje. Ljude u SAD najviše zanima koliko košta patentiranje, a u Kanadi pasoš.

U Africi i delovima Azije, gde su mogućnosti manje, i interesovanje je drugačije – ljude zanimaju krave, kamile, gorivo i hrana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво