Читај ми!

Ostrva kupuju kô alvu (preko interneta)!

Bogatašima iz Kine sve su zanimljivija ostrva van njihove zemlje. Preko internet aukcija kupuju ih na Fidžiju, u Grčkoj, Kanadi ne štedeći svoje milione juana!

Kineski biznismeni kupili su tri ostrva u inostranstvu, preko internet aukcije, javlja Čajna dejli, prenosi Beta.

Biznismen iz kineske provincije Džeđang zakupio je ostrvo u Fidžiju na 99 godina za pet miliona juana (oko 724.000 dolara), a građevinski magnat iz provincije Junan kupio je ostrva u Grčkoj i Kanadi za 6,2 miliona i 1,7 miliona juana (900.000 i 246.000 evra).

Pekinška kompanija za nekretnine „Ilongterm“ organizovala je 3. marta aukciju na najvećoj kineskoj platformi za onlajn trgovinu „Taobao“, a u ponudi su bila četiri ostrva.

Ostrva u Grčkoj, Kanadi i Fidžiju prodata u roku od 12 sati.

Ostrvo u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje jedino nije prodato, imalo je početnu cenu od četiri miliona juana (580.000 evra), dok su ostala tri ostrva počela aukciju sa cenom od samo jednog juana (0,14 evra)!

Na aukciji je mogao da učestvuje svaki kineski državljanin koji je dao depozit od 1.000 juana (145 evra), a za ostrva se nadmetalo 48 osoba.

Kompanija „Ilongterm“ je saopštila da su učesnici aukcije dugogodišnji korisnici platforme „Taobao“.

Nova imovina u inostranstvu ponovo će se naći na aukciji te kompanije krajem meseca, a zatim i u maju. Kinezi pokazuju sve veće interesovanje za strana ostrva, koja se uglavnom prodaju bez ikakvih ograničenja, dok se ostrva u Kini daju u zakup na 50 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво