Читај ми!

Duhovni vođa naveo 400 muškaraca na kastraciju?

Jedan Indijac optužen je da je ohrabrio stotine muškaraca da se kastriraju kako bi bili, kako im je obećao, bliži Bogu.

Gurmit Ram Rahim Sing, indijska pop zvezda i propovednik, sa prijavljenim bogatstvom od 50 miliona dolara pod istragom je zato što je, navodno, naveo oko 400 muškaraca da uklone svoje testise, piše Indija tudej.

Jedan od njegovih bivših sledbenika, Hans Radž Čauan, koji se podvrgao kastraciji pre sedam godina, među prvima je koji je rešio da progovori o tome.

„Žrtvama su govorili da će samo oni koji se kastriraju moći da upoznaju Boga“, rekao je Hansov advokat Navkiran Sing, prenosi Sidnej morning herald.

Čauan je pokrenuo peticiju protiv gurua 2012. godine i istražni biro je počeo da pregleda tvrdnje koje datiraju još iz 2000. godine, kako bi spremio optužnicu protiv propovednika, za teške telesne povrede. Međutim, veruje se da mnogi njegovi sledbenici ćute u strahu.

U januaru, MejlOnlajn je izveštavao kako je Gurmit Ram Rahim Sing, šef organizacije „Dera Saša Sauda“, uzvratio na optužbe. Na konferenciji za novinare povodom svog novog filma rekao je: „Takve tvrdnje me uznemiravaju, pošto sve radim za dobrobit čovečanstva. Zato ćemo moj pravni savetnik i ja pokrenuti sudski postupak protiv takvih tvrdnji“.

Navodi se i da se većina kastracija obavlja u bolnici koju vodi pomenuta organizacija, a koja se nalazi u selu Singovih predaka - Gurusar Modija, u okrugu Hanumangarh u Radžastanu.

„Dera Saša Sauda“ takođe poseduje fabrike, prodavnice, farme, restorane, škole, hotele, kao i sirotišta, piše Laterli magazin.

Sing, koji ima više od 87.000 pratilaca na Tviteru, ali on ne prati nikoga, na društvenim mrežama opisuje sebe kao „duhovnog sveca, filantropa, svestranog pevača, sportistu, muzičkog, filmskog i umetničkog reditelja, scenaristu, tekstopisca i autobiografa“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво