Medo, pas sa sudskom zabranom lajanja!

Kućni ljubimac Medo, iz mesta Peroj pored Pule, može se pohvaliti da je jedini pas u Hrvatskoj sa sudskom zabranom lajanja. Njegov lavež je najskuplji u zemlji: samo jedno „av” košta oko 2.600 evra!

Reč je o privremenoj meri Opštinskog suda u Puli, koja je Medi izrečena još krajem oktobra prošle godine. Sud je tužbu Veselke Vukotić ocenio osnovanom – procenjeno je da joj je zbog stalnog laveža narušeno zdravlje, ali i da zbog psa ne može mirno da spava. 

Nesrećni Medo sad noći provodi smešten u kući – nervozan, uznemiren i frustriran, piše Jutarnji list.

Navikao je da bude u dvorištu, da motri na svoju teritoriju i slobodno se kreće, ali sud je neumoljiv: pas mora da bude zatvoren preko noći.

„Od 20 časova do osam ujutro, svakog dana se ovaj trogodišnjak smešta u kućni pritvor. Nije kućni tip i mrzi da bude u četiri zida“, žali se Anton Šimunović.

Problemi sa komšijom, kaže Medin vlasnik, počeli su od dana kad je pas došao u njegovu porodicu. Veselka Vukotić, čija je kuća udaljena petnaestak metara od njegove, već tada je jasno pokazala da joj se novopridošli ljubimac ne sviđa. Tvrdi kako ga je prvo prskala vodom, a potom počela da gađa kamenjem.

Isto je radila psu kojeg je pre imao, ali on je uginuo pre Medinog dolaska, navodi Anton. Sukob sad ulazi u treću godinu.

„Tražili smo od nje da prestane da uznemirava našeg psa, ali ona to nije učinila. Razgovarali smo i činilo se da joj je neprijatno i da više neće da mu smeta. Ali, na kraju nas je tužila. Medo zapravo ne laje mnogo – reaguje samo kad vidi neku mačku ili kad se nepoznata osoba približi njegovoj teritoriji. Tokom noći gotovo da i ne laje“, objašnjava Šimunović.

„Zvao sam sve advokate. Niko nikad nije čuo za slučaj sličan našem. Sad svi živimo u strahu – ako zalaje, kazna je 2.600 evra! Znamo da će nas ona odmah prijaviti“, žali se Medin vlasnik.

Veselka Vukotić, s druge strane, kaže da poseduje video-snimke koji dokazuju da je pas tokom noći naročito bučan, a pokušala je da objasni da komšije pokušavaju da joj naškode tako što puštaju psa da joj laje pod prozorom.

„Ponašanje psa utiče na zdravlje mog klijenta. Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da pas laje sve vreme, a da je njegovo ponašanje tokom noći još gore. Mi tražimo novčanu odštetu od 1.300 evra i da se problem trajno reši, odnosno da pas prestane da laje“, objašnjava Igor Vujičić, advokat Veselke Vukotić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво