Читај ми!

Zašto su muškarci bolji u orijentaciji od žena?

Ako su muškarci sposobniji od žena da se snađu na geografskoj karti to je zato što i dalje tinja potreba da svuda naokolo seju svoje gene.

Ova fundamentalna razlika, rezultat evolucije, i danas se očitava u našem mozgu, piše londonski Telegraf.

Tim naučnika sa Univerziteta u Juti pratio je dva plemena u Namibiji koja su sačuvala viševekovne tradicije. U oba plemena, muškarci su redovno prelazili stotine kilometara da bi došli do raznih žena, koje su, za razliku od njih, tek retko napuštale svoja sela.

„Muškarci imaju brojne veze koje nisu ozvaničene brakom i to se u njihovoj kulturi toleriše“, objasnila je profesorka antropologije Elizabet Kešden.

Tokom testova, naučnici su otkrili da muškarci ostvaruju bolje rezultate od žena, a da su najveći putnici među jačim polom i najnadareniji kada je reč o snalaženju u prostoru.

„Muškarci koji su prevalili najviše kilometara imali su i više dece od ostalih, što znači da uz putovanje ide i produženje vrste“, zaključila je Elizabet Kešden.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво