Читај ми!

Fondin „harli“ prodat za 1,35 miliona dolara!

Čuveni „harli dejvidson“ koji je Piter Fonda vozio u kultnom filmu „Goli u sedlu“ iz 1969. godine, prodat je na aukciji proteklog vikenda za 1,35 miliona dolara.

„Kapetan Amerika“ motor sa svom dokumentacijom uključujući i Fondino pismo, prodat je u subotu uveče na aukciji kuće „Profajls in histori“ u mestu Kalabasas, severozapadno od Los Anđelesa.

Crveno-belo-plavi čoper dizajnirala su i napravila dva Afroamerikanca Klif Vogs i Ben Hardi na osnovu Fondinih sugestija.

„Posle žestokog nadmetanja, zadovoljni smo što kupac ovo ceni kao kulturnu ikonu što i jeste“, rekao je prodavac Majk Ajsenberg.

Za Gole u sedlu napravljena su dva „Kapetan Amerika“ čopera kako snimanje ne bi bilo prekidano ukoliko se neki pokvari. Motor koji je u subotu prodat korišćen je u saobraćajki na kraju filma.

Aukcioner Džozef Madalena opisao je pre aukcije čoper kao „jednu od ikona američkog filma“ rekavši da motor izaziva snažne emocije čak i kod ljudi koji nisu bajkeri.

„To je oličenje šezdesetih, svega dobrog i lošeg što je ta decenija donela“, rekao je Madalena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво