Читај ми!

Filmsko preskakanje mosta na Murteru

Tomislavu Meiću-Sidiću, čoveku koji podiže i spušta most u Tisnu na hrvatskom ostrvu Murter, jučerašnji dan nije bio uobičajen. Nakon što je podigao jednu polovinu mosta – žena u žutom „pežou“ zaletela se i preletela na drugi deo mosta, prenosi „Slobodna Dalmacija“.

Svakog ponedeljka, srede i petka Tomislav podiže most u devet sati ujutro kako bi nautičari mogli da se povežu sa tesnacem koji Murter deli od kopna. Dok je most podignut sve je bilo uredno signalizirano, rampa (preko jedne trake) spuštena a na semaforu crveno svetlo.

Poput scena u nekom filmu o Džejmsu Bondu, u trenutku kada se jedna polovina mosta odvojila od druge za oko dva i po metra, žena za volanom žutog „pežoa“ preletela je i, srećom, uz glasan tresak završila na drugoj, nepodignutoj, strani.

„Pežo“ je nastavio 20 metara, a onda se zaustavio. Iz njega su, zbog aktiviranih vazdušnih jastuka, jedva izašle majka i ćerka, a zabezeknuti Tišnjani, koji su ispijali kafu u lokalnim kafićima, nisu mogli da veruju svojim očima.

„Zaletela se iako je bilo upaljeno crveno svetlo, prošla između rampe i uzalud sam joj signalizirao i gestikulirao da se zaustavi. Punim gasom je nastavila preko mosta i preletela most u trenutku kada je bio podignut najmanje dva i po metra. Ne mogu da verujem da je uspela“, kaže Tomislav.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво