Читај ми!

„Krvavi Mesec“ najavljuje slavni dan Gospodnji?

Mesec je jutros menjao boje od svetlo narandžaste do krvavo crvene i braon, u zavisnosti od lokalnih vremenskih uslova, a stanovnici Los Anđelesa i Dalasa su imali najbolji pogled. Američki pastor Džon Hegi veruje da je moguće da lunarna tetrada bude ispunjenje biblijskog proročanstva!

Stanovnici Severne Amerike imali su priliku danas da budu svedoci totalnog pomračenja Meseca, kojim je označen početak tetrade, retke pojave četiri lunarne eklipse u naredne dve godine.

Oni koji su rano jutros gledali taj redak događaj, imali su prilike da vide i kamerama zabeleže neke prelepe prizore, kao što je Mesec koji je menjao boje od svetlo narandžaste do krvavo crvene i braon, u zavisnosti od lokalnih vremenskih uslova.

Los Anđeles i Dalas bili su dva mesta sa kojih se ta pojava najbolje videla, navodi AFP.

I dok se astronomi raduju ovom retkom prizoru, neki hrišćani veruju da je ova serija takozvanih „krvavih Meseca“ povezana sa biblijskim proročanstvom o smaku sveta.

Lunarne eklipse događaju se kada se Sunce, Zemlja i Mesec „poravnaju“ tako da Zemljina senka padne na mesec i pomrači ga. Takozvani „krvavi mesec“, kažu astronomi, crvenu boju dobija zbog prelamanja sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.

„To je isti efekat koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svetlost preslikava na Mesec, prenosi Ju-Es-Ej tudej objašnjenje astronoma Džeralda Mekigena iz Svemirskog centra „Čabot“.

On je rekao i da će tokom eklipse Mars biti jasno vidljiv.

Dok su astronomi sa nestrpljenjem očekivali ove događaje koji su bili vidljivi širom Severne Amerike, ali i Novog Zelanda i Pacifika, postoje i oni koji su ozbiljno zabrinuti.

Inspirisan istorijom i astronomijom, američki pastor Džon Hegi u svojoj knjizi "Four Blood Moons: Something is about to change" navodi da će posle ovog događaja uslediti velike promene, a moguće je i da će lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva: „Sunce će se pretvoriti u tamu i Mesec u krv, pre nego dođe slavni dan Gospodnji“.

Prva eklipsa je 15. aprila, dok će ostale tri uslediti 8. oktobra, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво