Читај ми!

Na oglas za posao javilo se 1,7 miliona ljudi!

Indijska državna banka otvorila je 1.500 radnih mesta i našla se na velikim mukama, jer se za posao javilo čak 1,7 miliona ljudi! Reč je o početničkim pozicijama na šalterima, koje dolaze uz solidnu platu za tamošnje prilike.

Najveća indijska banka u državnom vlasništvu "SBI" ovih dana je zatrpana prijavama kandidata zbog 1.500 radnih mesta za koja je raspisala konkurs.

Reč je uglavnom o početničkim pozicijama, odnosno radnim mestima na bankovnim šalterima, za koja se prijavilo neverovatnih 1,7 miliona ljudi!

Kako javlja Hindustan tajms, uslovi su za indijske prilike izuzetno povoljni – nudi se plata od oko 1.000 evra i dodatak za stanarinu u elitnom delu Mumbaja, ali članovi uprave banke ni u najluđim snovima nije mislila da će konkurs izazvati ovoliko interesovanje.

Ipak, u banci obećavaju da će baš svaku prijavu detaljno razmotriti, ali ne znaju sa sigurnošću koliko će vremena proći do izbora idealnih kandidata.

Uprkos tome što je indijska ekonomija proteklih godina počela da beleži rast, nezaposlenost je u toj državi i dalje velika, a rad u sivoj zoni čest.

Dodatni problem je izazvala i globalna ekonomska kriza, zbog koje je u proteklih 18 meseci privatni sektor „zatvorio slavine", pa se nudi sve manje radnih mesta. Zato mnogi spas vide u državnim i javnim preduzećima.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво