Читај ми!

Ništa od smaka sveta

Odložen ili otkazan? I u Srbiji je osvanuo 22. decembar, dan posle najavljenog armagedona. Promena ima, ali, ipak, ne onakvih od kakavih su mnogi strahovali. Najčešće žrtve – već istanjeni novčanici.

Po svemu sudeći i ovaj smak sveta je odložen. Ili su organizatori potpuno odustali od zamisli i sve potpuno otkazali?

Probudili ste se i osvanuli u novom životu ili novom danu? Gde su vanzemaljci, gde je kometa, biblijski potop, gde su besni psi, da li je bilo nuklearnog udara?

Pitanja, na koja sam Vaš život daje odgovor!

U euforiji od kraja sveta, mnogi su odlučili da promene svoje životne navike, te se odlučili da prožive život kakav nisu za sve vreme svog bitisanja i odlučili na poslednje ovo ili ono, pa učinili možda i najveći promašaj ili možda napravili potez života?

Proročanstvo drevnih Maja se nije obistinilo ili nije tačno protumačeno? Tek, za hiljade ljudi počeo je u globalnoj ekonomskoj krizi i lični finasijski sunovrat.

Kako bi se zaštitili i ne bi li preživeli armagedon, izložili su se tolikom trošku da im je prosto krivo što nije kraj sveta.

A i nije kraj sveta. Spremana su skloništa, magacini hrane, vode, pa i oružja.

Za one koji imaju novca za bacanje, potrudili su se širom planete eksperti za pražnjenje tuđih džepova i komercijalizovali celu priču oko drevnog kalendara južnoameričkih Indijanaca

Tako da je skoro svaka od zemalja imala jedino ona baš to skrovito mesto koje će biti spaseno od potopa.

Da li je? Danas gledajući, najlepše je kod kuće. Kao i doček Nove godine, mnogi su smak sveta dočekali skromno u krugu porodice.

Tražeći spas za svoje živote, iz drugih zemalja pohodili su i našu Rtanj planinu, što i nije loše za domaću ekonomiju. Rtanj je, prema oceni nekih, bilo to neobično mesto gde bi se spasli svi koji se tu zateknu.

Da ne bi sada mi ispali i spasioci čovečanstva, zbog nebeskih veza, pobrinuo se Američki portal Popular i za najavljeni smak sveta okrivio je, koga? Srbe!

Namerno ili sasvim slučajno, tvrdi autor, Srbi su ispunili uslov iz Nostradamusovog proročanstva da do armagedona dođe.

Sada, kako nema sudnjeg dana, verovatno će se krivica za to tražiti na nekom međunarodnom ročištu.

Ili će se s druge strane, brže bolje tražiti neki novi datum propasti čovečanstva.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи