„Srebrna Liz" na aukciji

Portret Elizabet Tejlor, koji je Endi Vorhol naslikao kada je ona postala prva glumica sa honorarom od milion dolara, biće na aukciji krajem juna.

Aukcijska kuća „Kristi" ponudiće krajem juna u Londonu na prodaju portret Elizabete Tejlor koji je naslikao Endi Vorhol.

Očekuje se da bi „Srebrna Liz" mogla da dostigne cenu od osam miliona funti (11,5 miliona dolara) na licitaciji 30. juna.

Portret datira iz 1963. godine kada je Elizabeta Tejlor postala prva glumica koja je dobila honorar od milion dolara.

Slika je poslednjih 20 godina bila u privatnoj kolekciji i nije izlagana u javnosti.

Holivudska diva bila je jedna od Vorholovih muza, a stručnjaci „Kristija" navode da je „Srebrna Liz" jedan od samo dva portreta na kojem je umetnik naslikao glumicu ljubičastih očiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво