Kortni Lav na Oksfordu

Strast prema grčkoj mitologiji i kvantnoj fizici, inspiracija Rilkeovom poezijom i ljubav prema ćerki Frensis Bin Kobejn, bile su teme govora koji je američka muzičarka Kortni Lav održala studentima u Oksfordu.

Američka pevačica Kortni Lav je, prilikom gostovanja u udruženju studenata na Oksfordu, govorila o svojoj strasti prema kvantnoj fizici i grčkoj mitologiji, javio je Bi-Bi-Si njuz.

Udovica frontmena „Nirvane" Kurta Kobejna i pevačica rok grupe „Houl" samo je jedna u nizu slavnih ličnosti koje su dobile priliku da se obrate studentima prestižnog univerziteta.

Ranije su to, na primer, bili Majkl Džekson i Bil Klinton, a u skorije vreme i kolumbijska pevačica Šakira.

Kortni Lav je navela i da joj je ljubav prema 17-godišnjoj ćerki Frensis Bin Kobejn najvažnija stvar u životu.

To je ispričala dan pošto joj je sud u Los Anđelesu produžio zabranu stupanja u kontakt sa ćerkom koja je pod starateljstvom Kobejnove majke i sestre.

Zanimljivo je da je Kortni Lav pohađala čuveni internat Samerhil u Safoku, a živela je i u Liverpulu, pa za sebe kaže da je pomalo i Amerikanka i Engleskinja, odnosno, „Amengleskinja" (Amglish).

Muzičarka je studentima u Oksfordu rekla i da je Robert Grejvs („Ja, Kludije") njen omiljeni pisac, da bi Mocartovu muziku ponela na pusto ostrvo, a da je, pored već pomenute kvantne fizike, inspiriše Rilkeova poezija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво