Princ Vilijam: Tužan sam, ne mogu više da podržavam Harija

Princ Vilijam se nada da će se kraljevska porodica jednoga dana pomiriti. Čitav život sam podržavao brata, ali više ne mogu, rekao je Vilijam u prvoj izjavi za medije nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan odlučili da se odreknu svih kraljevskih dužnosti.

Vojvoda od Kembridža priznao je da je tužan zbog bratovljeve odluke da se „povuče“ sa svojih dužnosti, prenosi Sandej tajms. Za londonski list je naveo i da mu je krivo što kraljevska porodica „više nije tim“.

„Sve što možemo da uradimo, što ja mogu da uradim, jeste da pokušam da ih podržim i nadam se da ćemo vremenom ponovo misliti isto. Želeo bih da svi igramo u istom timu“, istakao je princ Vilijam.

Pomirljive reči vojvode od Kembridža su u priličnoj suprotnosti sa pređašnjim izveštajima da su budući kralj i njegov otac, princ Čarls, „veoma besni“ na Harija.

Razgovor sa kraljicom

Britanska kraljevska porodica sastaće se sutra da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Sastanku na imanju Sandringem će prisustvovati kraljica Elizabeta Druga, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari.

Očekuje se da se i preko video-linka priključi i vojvotkinja od Saseksa, Megan, koja se trenutno nalazi u Kanadi.

To će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti i da vreme provede između Britanije i Severne Amerike.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара