Kako su se darivali Putin i Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin su, posle sastanka u Sočiju, razmenili poklone.

Pošto su završili sastanak u rezidenciji „Bočarov ručej“ u Sočiju, predsednici Putin i Vučić, jedan drugom su uručili poklone.

Srpskom kolegi, Aleksandru Vučiću, predsednik Putin poklonio je pušku kralja Milana Obrenovića.

„Izvanredna čast, veliko hvala“, napisao je predsednik Vučić tim povodom na nalogu na Tviteru.

„Dobio sam nešto što mi je do sada, ne računajući nagrade, ordenje i odlikovanja koja sam dobio, najdraže – originalna puška Milana Obrenovića, koju je Rusija kupila ove godine na jednoj svetskoj aukciji i to je bila Putinova želja da meni pokloni“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kaže da takav poklon nije očekivao, već „pre neku knjigu, šah ili vino“.

„Za pušku mu beskrajno hvala, ja nisam mogao da verujem. Da vidite kako je rad urađen, tačno se vidi da je urađena puška za Milana Obrenovića“, naveo je Vučić.

Dodao je da je, osim puške, dobio i vino iz okoline Sočija, što je donekle, kaže, i očekivao jer je „opštepoznato“ da je ljubitelj vina.

„Zna to Putin, nije to neka tajna. Ja sam i kod njega kući pio s njim, on može da popije nešto drugo, ja mogu vino, ali voli i on vino da popije više nego votku“, otkrio je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsednik je rekao da je on Putinu poklonio ikonu iz 19. veka i dodao da veruje da mu se poklon dopao, znajući da je Putin vernik i da voli ikone.

Vučić je Putinu poklonio ikonu Preobraženja Gospodnjeg.

Predsednici Vučić i Putin su se posle sastanka obratili medijima.

Vladimir Putin je rekao da su Srbija i Rusija prijateljske zemlje i da će Moskva nastaviti da podržava Srbiju. Aleksandar Vučić je istakao da se saradnja sa Rusijom nastavlja, „bez obzira na sve što će neko da kaže“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво