Вучић на конференцији са Путином: Ићи ћемо још чешће у Русију

Владимир Путин je рекао да су Србија и Русија пријатељске земље и да ће Москва наставити да подржава Србију. Александар Вучић је истакао да га бројни представници "разних земаља" питају зашто иде у Русију. Ићи ћемо још чешће, наставићемо сарадњу, без обзира на све што ће неко да каже, поручио је Вучић.

Председници Александар Вучић и Владимир Путин су се састали данас у Сочију, а затим се обратили медијима.

Владимир Путин је рекао да Русија посвећује велику пажњу безбедности региона Балкана и да има садржајан дијалог са свима. Желе, каже, да допринесу атмосфери добросуседства.

Истиче и да је позиција Москве у вези са питањем Косова и Метохије непроменљива и да сматра да је основ за решавање тог питања Резолуција 1244.

Русија подржава суверенитет и целовитост Србије, и адекватно обезбеђење интереса свих етничких група, рекао је Путин.

Додаје да је Русија спремна да подржи компромисно решење Београда и Приштине, али и напоменуо да ће Москва подржати став Србије.

Председник Александар Вучић је захвалио Русији на подршци и рекао да је Путину пренео своја "невелика очекивања о будућности по питању преговора са албанском страном".

Указао је на изјаве и најаве из Приштине, као и на додатне притиске којима желе да "искамче признање независности Косова, а да Србија не добије ништа". Поручио је, међутим, да то није ни могуће, ни реално.

Србија и Русија се подржавају 

Председник Србије је рекао да Русија може да рачуна на подршку Србије, баш као што и Србија рачуна на подршку Русије.

"Не постоји документ за који би Русија гласала против интереса Србије, нити документ за који би гласала Србија, а да је против интереса Русије", рекао је Вучић.

Каже да га бројни представници "разних земаља" питају зашто иде у Русију, а да је он поносан и да му је част да се сусретне са Путином.

Наводи да мање од њих "чека у реду код Путина" и да му руски председник указује једнако, ако не и веће поштовање него њима.

"Ићи ћемо још чешће, наставићемо сарадњу, без обзира на све што ће неко да каже. Уверени смо да ће бити у корист и за добробит руског и српског народа", рекао је Вучић.

Двојица председника су истакла одличну војно-техничку сарадњу. "Путин ме је претходног пута посаветовао шта да купимо. Послушао сам тај савет, и то треба да нам дође у Србију", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Русија обезбедити Србији довољно гаса без обзира на исход разговора са Украјином о транзиту руског гаса.

Захвалио је Путину на његовом личном доприносу да односи две земље буду веома добри и поновио да је Путин много урадио за Србију у прошлости због чега, како је приметио, људи у Србији више цене Путина него неке раније руске лидере.

Да је Путин 1999. године одлучивао у Русији, Србија не би била бомбардована, а 2015. године нас је спасао жига срамоте на челу, да смо били проглашени геноцидним народом резолуцијом СБ УН, поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао да је прихватио позив Путина да следеће године борави у Москви поводом Дана победе, 9. маја.

Ово је, иначе, Вучићев 17. састанак с председником Русије, а трећи за годину дана.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. дец 2019, 05:34) - anonymous [нерегистровани]

E€

Ne mora svako i sve znati.
Živjeli mi i gradili u ljubavi!

(среда, 04. дец 2019, 23:34) - anonymous [нерегистровани]

MladaBosna

Hvala majci RUSIJI.

(среда, 04. дец 2019, 22:49) - Djradj [нерегистровани]

@Uvek isto

Nije sve za javnost,npr.ako se kaze potpisali smo vise sporazuma,oni su potpisani,ali ne iznose se detalji.Gospodja bi da sve sazna.

(среда, 04. дец 2019, 22:44) - ,," [нерегистровани]

Пуна Подршка!

Да Нам Живе и Напредују Наши Народи!
Да Нам Живе и Напредују Србија и Русија!

У векове векова.


][
][

(среда, 04. дец 2019, 22:13) - Ana Gajic [нерегистровани]

Uvek isto

Ništa novo nismo culi! Gde su rešenja?
,, Mi smo prijateljski narodi...."
To su samo parole!

(среда, 04. дец 2019, 16:43) - anonymous [нерегистровани]

Потврда

Изјава пресдедника РФ Путина да је Резолуција СБ 1244 основа за решавање проблема КиМ је потврда исправног става Русије по том питању. Ако желимо да Русија помаже Србији, а желимо, онда Србија не сме да одустане од примене јединог међународно признатог правног акта, Резолуције СБ 1244.

(среда, 04. дец 2019, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

"Ићи ћемо још чешће"

Искрено се надам да ће тако и бити.

(среда, 04. дец 2019, 16:22) - Teodora Lektora [нерегистровани]

Skoro isto, ali različito

Nećemo "nastaviti sadradnju", jer je nismo [ni] prekidali, nego ćemo i dalje saradjivati sa Ruskom federacijom kao i do sad, pa i agilnije ako zatreba. Bilo bi nam od koristi da srpski političari budu precizniji u svojim izjavama.

(среда, 04. дец 2019, 16:15) - Никола [нерегистровани]

Ово је прави пут

За Србију и Русију једини је пут да буду заједно заувек, братски и јединствено. Живела Русија, живела Србија!

(среда, 04. дец 2019, 16:00) - Михаил Россия [нерегистровани]

Крепкая дружба

Iskreno radujem se jacanju veza izmedju dve nase bratske zemlje.
Mi imamo izvanredno dobre odnose sa Srbijom u svim oblastima ekonomiji, vojno-tehnickoj suradnji, kulturi, energetici, poljoprivredi i tako dalje, najbolji u visevekovnoj istoriji nasih zemalja.
Ali ima i crna mrlja, a to je stav Bugarske po Turskom toku, o cemu danas na konferenciji rekao Putin. Strahujem, da zbog jakog NATO-uticaja na rukovodstvo Bugarske taj projekat ce zavrsiti isto kao i Juzni tok, jer za aktuelno rukovodstvo Bugarske ineteresi SAD i NATO vaznije njego inetersi same Bugarske. Nazalost...
Ali, bez obzira na to verujem, da Srbija nece ostati bez ruskih energenata.
Pozdrav iz Sankt-Peterburga!