„Profesionalna" krađa identiteta

Kriminalci su pokušali da „ojade" bankovni račun Rikija Džervejsa koristeći lažni pasoš, u koji su zalepili glumčevu fotografiju sa omota DVD izdanja serije „Ofis".

Britanski komičar Riki Džervejs otkrio je da su kriminalci podigli pozamašnu svotu novca sa njegovog bankovnog računa koristeći lažne isprave, a zatim pokušali da tim novcem kupe zlato.

Lažni pasoš glasio je na glumčevo ime, a u njemu je bila zalepljena fotografija, isečena sa omota DVD-a serije „Ofis".

Ta fotografija prikazuje četrdesetosmogodišnjeg Džervejsa u ulozi „blentavog" šefa Dejvida Brenta.

Kako je glumac objasnio, njega je prvo pozvao zabrinuti bankarski službenik, tražeći dozvolu da obavesti policiju, a kasnije, nakon hapšenja prevaranata, posetili su ga i policajci.

Džervejs je zatim pitao policajce kako se sve dogodilo, a oni su mu odgovorili da prevaranti ili uzmu pasoš mrtvog čoveka ili ga nekome ukradu, a zatim u njega ubace druge podatke i fotografiju.

„Dok mi je odgovarao, počeo je da se smejulji. Zato sam ga pitao šta je smešno, a on mi je pokazao pasoš."

„Smejali smo se deset minuta bez prestanka. Čitavo krivotvorenje svelo se na to da su oni da su isekli sliku sa DVD-a „Ofisa", tako da je na fotografiji Dejvid Brent, koji sedi za stolom sa onim samozadovoljnim kezom".

Dotična kriminalna grupa iskoristila je kontakte u banci da bi pristupila Džervejsovom računu i naručila zlato.

Iako se sve to desilo pre nekoliko godina, ovo je prvi put da je britanski komičar progovorio o tome.

„Možete li zamisliti kako je izgledao dogovor kriminalaca? Dejv, ovo je tvoj zadatak. Džuli, ti si zadužena za banku. Berti, ti nabavi sliku-Berti, zašto ideš u prodavnicu?", našalio se Džervejs.

U martu 2005. godine Kenet Spejt je za ovaj zločin osuđen na dve i po godine, a Krejg Rivs na dve godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво