Princ Čarls: Kad postanem kralj neću se mešati u politiku

Britanski prestolonaslednik princ Čarls kaže da se neće mešati u državna pitanja kada bude postao kralj „jer bi to bilo besmisleno“.

U intervjuu Bi-Bi-Siju, povodom svog 70. rođendana, sin britanske kraljice Elizabete Druge, koji se našao na udaru kritika zbog iznošenja stavova po pitanjima kao što su klimatske promene, rekao je da zna da će morati drugačije da postupa kada postane kralj.

Princ od Velsa ističe da kralj mora da operiše u okviru „ustavnih parametara“, a za sebe kaže da neće moći „da radi isto što je radio kao prestolonaslednik“.

Prvi u redu za nasleđivanje trona u intervjuu je branio svoje postupke iz prošlosti, uključujući uspostavljanje Prinčevog trusta 1976. godine za pomoć socijalno ugroženim mladim ljudima.

Princ Čarls se zalagao za pitanja kao što su očuvanje prirodne sredine, arhitektura i korišćenje GMO.

Britanskom monarhu je, po pravilu, zabranjeno da se meša u politiku.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво