Francuska se oprostila od Šarla Aznavura

Od čuvenog šansonjera Šarla Aznavura, pevača koji ima status nacionalne ikone u Francuskoj, kao i u Jermeniji, odakle potiču njegovi roditelji, danas su se u Parizu oprostili brojni poštovaoci, ali i poznate ličnosti.

Француска се опростила од Шарла Азнавура Француска се опростила од Шарла Азнавура

Političari i poznate ličnosti okupili su se u Parizu, u blizini Napoleonovog groba u dvorištu Palate invalida.

Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je premijera Jermenije Nikolu Pašinjana, a komemorativnoj ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali i bivši francuski predsednici Nikola Sarkozi i Fransoa Oland, glumac Žan-Pol Belmondo, prenele su agencije.

Stojeći pored kovečega uvijenog u francusku plavo-belo-crvenu zastavu, Makron je rekao da u Francuskoj pesnici kao što je Aznavur nikada ne umiru. Pored kovčega je bio položen venac u bojama Jermenije.

Čuveni francuski šansonjer, kompozitor i glumac Šarl Aznavur preminuo je 1. oktobra u 95. godini.

Aznavur, koji je rođen u Parizu u jermenskoj porodici kao Šahnur Varinag Aznavurijan, prodao je više od 180 miliona ploča u 80 država sveta.

Često je nazivan francuskom verzijom Frenka Sinatre, njegova karijera trajala je duže od 80 godina, a osim muzikom, bavio i glumom, snimivši više od 60 filmova. Ženio se tri puta i iz tih brakova dobio šestoro dece.

Si-En-En ga je 1998. proglasio „Zabavljačem veka“, a 2017. je dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара