Bono i Makron razgovarali o sprečavanju siromaštva

Francuski predsednik Emanuel Makron ugostio je u Jelisejskoj palati u Parizu pevača irske grupe „U2“ i filantropa Bona Voksa s kojim je razgovarao o siromaštvu.

Bono je na sastanku sa Makronom, koji je trajao više od sat vremena, razgovarao o svojoj nevladinoj organizaciji „Van“ (ONE) koja, kako se navodi na njenom sajtu, preduzima akcije za okončanje ekstremnog siromaštva i sprečavanje bolesti, naročito u Africi.

Rojters navodi da je Bono rekao da je Makron potvrdio svoju posvećenost da poveća razvojnu pomoć na 0,55 odsto BDP do 2020. godine.

Bono je novinarima posle sastanka rekao da je s Makronom razgovarao i o izbegličkoj krizi i „kako većina Evropljana sada shvata da je za njih bitno ono što se događa u Africi“.

Francuska vlada odlučila je da smanji svoj budžet za razvojnu pomoć za 2017. godinu u okviru širih mera za smanjenje troškova, što je Bonova organizacija „Van“ kritikovala.

Nakon sastanka, u pratnji prve dame Francuske Brižit Makron, Bono je rekao da je jedno od glavnih pitanja u „plodnim razgovorima“ bilo obrazovanje devojčica i žena u Africi, navodi AP.

Bono se ranije u Jelisejskoj palati sretao sa bivšim francuskim predsednicima Žakom Širakom, Nikolom Sarkozijem i Fransoa Olandom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво