Kako se Kitarovićeva probila do Trampa

Učešće predsednika SAD Donalda Trampa na samitu NATO u Briselu privuklo je veliku pažnju medija koji su pomno analizirali njegovo ponašanje u odnosu na druge učesnike, pa je tako, na primer, objavljen snimak koji prikazuje kako je američki predsednik odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića, a hrvatski mediji danas analiziraju kako se njihova predsednica izborila za mesto uz Trampa.

Hrvatski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako je predsednica Kolinda Grabar Kitarović uspela da iz pozadine zauzme mesto pored Trampa.

Portal 24 sata preneo je da je, prema protokolu, Grabar Kitarović bila u nekom redu iza Trampa tokom obilaska nove zgrade NATO, a kada se, kako se navodi, povorka zaustavila uspela je da dođe iza američkog predsednika da bi se, kada je nemačka kancelarka Angela Merkel otišla za govornicu, „probila“ u prvi red i stala tik uz njega.

Zatim je, tokom razgledanja novog centra NATO-a Kolinda Grabar Kitarović sve vreme išla uz Trampa, a nakon završetka samita je rekla da je američkog i francuskog predsednika pozvala u posetu Hrvatskoj.

„Tokom celog ovog druženja hodajući hodnicima nove zgrade NATO-a i kroz prijem koji je prethodio samitu bilo je dosta prilika za razgovor. Razgovarala sam i s predsednikom Trampom i pozvala ga da poseti Hrvatsku“, rekla je hrvatska predsednica.

Bila je, kaže, iznenađena koliko je Tramp razgovarao sa svima, uključujući i sa njom.

„Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio“, rekla je Kitarovićeva o razgovorima s američkim predsednikom.

Čini se da crnogorski premijer nije bio te sreće.

Svetski mediji su preneli video koji prikazuje kako je Tramp odgurnuo Markovića u stranu da bi izbio u prve redove.

Tim povodom američki portal "We the people" počeo je da prikuplja potpise za peticiju kojom će, ako ih prikupe 100.000, od Bele kuće zvanično zatražiti da se Tramp pisanim putem izvini crnogorskom premijeru za taj incident.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара