Poznati koji su 2016. otišli u istoriju

Godina od koje se opraštamo bila je tužna zbog velikana koji su nas napustili, pre svega iz sveta kulture. Podsećamo se nekih imena bez kojih 2017. neće biti ista.

Slavni su ove godine bili prečesto u novinama, ali Bi-Bi-Si računa da je 2016. bila godina kada je objavljeno najviše čitulja o poznatima. U svetskoj štampi bilo je i srpskih velikana. Čuveni Valter – Bata Živojinović, preminuo je u 83. godini. Ostvario je najveći broj uloga u istoriji jugoslovenskog i srpskog filma.

A Beograd je dugo i iskreno žalio za najvećim gospodinom među mangupima. Bio je predstavnik beogradskog šarma i jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima – Dragan Gaga Nikolić.

Milorad Mandić Manda život je posvetio deci i otišao premlad, glumeći Kapetana Kuku u predstavi Petar Pan.

Bolest je prerano pobedila i mladog glumca Marinka Madžgalja.

Našeg kolegu, komentatora Duška Koraća pamtićemo po prenosima atletskih takmičenja i bravuroznim komentarima koji su često i zasmejavali i ljutili takmičare i publiku.

Balkan dugo nije imao kontakta sa Jadrankom Stojaković koja je po svoj mir otišla u Japan. Ipak, i današnje generacije znaju čuvene pesme najčistijeg glasa 70-ih i 80-ih godina.

Makedonska pevačica svetskog glasa Esma Redžepova iza sebe je ostavila 47 usvojene dece, 55 godina muzičke karijere, više od 12.000 koncerata.

Kraljica evergrina, Lola Novaković, umrla je gotovo zaboravljena u svom rodnom Beogradu. Kao predstavnik Jugoslavije, 62. godine osvojila je četvrto mesto na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“.

Svet je zapanjeno gladao kako mu odlaze oni koji su izgledali večni. Prvi među njima, još u januaru. Čovek koji je bio simbol za novo i neviđeno, rok legenda Dejvid Bouvi.

Pesnik, vizionar, gospodin, šarmer Leonard Koen, poslednji, 14. album, ostavio je kao testament

Ispred svoje epohe decenijama i neprestano bili su Prins i Džordž Majkl.

Čovek koji je gotovo pola veka vladao Kubom, Fidel Kastro želeo je da ode tiho, bez državnih ceremonija. Zemlja je ipak proglasila devetodnevnu žalost.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво