Preminuo Bad Spenser

Italijanski glumac i reditelj Bad Spenser preminuo je u 86. godini života u Rimu, prenose mediji.

Bad Spenser je rođen 1929. godine u Napulju kao Karlo Pedersoli, a poznat je po ulogama u „špageti vesternima“ i komedijama.

Ansa prenosi da je vest o smrti saopštio njegov sin, Đuzepe.

„Tata je otišao mirno u 18.15. Nije patio, svi smo bili pored njega i poslednja reč mu je bila 'hvala'“, naveo je mlađi Pedersoli za italijansku agenciju.

Poslednji pozdrav glumcu uputio je i italijanski premijer Mateo Renci: „Ćao, Bade Spenseru. Mnogo nas te je volelo“, naveo je Renci na Tviteru.

Zajedno sa Tarensom Hilom, Spenser je snimio više od 20 filmova, uglavnom komedija, koje su bile veoma popularne u Evropi.

U mladosti je bio profesionalni plivač, zatim pravnik, pa diplomata.  Spenser je živeo u Italiji, pisao je pesme i knjige. Imao je troje dece.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво