Nove tehnike bojenja zidova za jedinstven izgled enterijera

Kombinovanje boja, mnogima može delovati izazovno. Umetnici i dizajneri enterijera vrlo dobro znaju kako boje mogu imati ogroman uticaj na raspoloženje i osećanja.

Vaš eksterijer, enterijer ili neki njihov deo možete učiniti privlačnim, prijatnim i jedinstvenim jednom zanimljivom tehnikom bojenja. Pomoću dekorativnih boja i masa, specijalnih šablona i alata, u svom stanu možete da obojite gotovo sve - zidove, podove, nameštaj pa čak i pločice u kupatilu.

Najnoviji svetski trendovi u završnoj obradi zidova izgledaju poput kože, betona, rđe. Nikola godinama radi na usavršavanju i ukrštanju različitih materijala, tehnika i alata za postizanje originalnih dekorativnih i dizajnerskih rešenja. Za taj trud dobio je priznanje od kolega iz Italije, koji primenjuju neke od njegovih ideja.

Korišćenjem šablona postiže se odrđeni izgled zida. Oni se utisnu na već namazanu masu i nakon toga se rade različite tehnike bojenja, ali za to je potrebno proći određenu obuku.

„To su mase i materijali koji se nanose različitim načinom primene, dolazi se do različitih rezultata tih dekorativnih završnih obrada. Postoje obrade koje u sebi imaju sedefa, srebra, zlata, bronze. Koje su mat ili imitacija kamena, betona, drveta“, objašnjava Nikola Crnogorac, dizajner dekorativnih tehnika i alata.

Zid tretiran na ovakav način postojaniji je od klasično okrečenog.

„Ove tehnike su izrazito dominantne i atraktivne i trebalo bi zaista da imaju pravo mesto u vašem stanu. Fabrike koje se bave proizvodnjom boja idu korak dalje pa nude ljudima katalog u kojima daju kombinacije boja s kojima se u enterijeru sigurno neće pogrešiti. Time olakšavaju sam izbor i daju potrošačima više hrabrosti u promeni svog ambijenta“, naglašava Nevena Simić, arhitekta i dizajner enterijera.

Za sve one koji ne žele da im stan ne liči na neki drugi, važno je da znaju da gotovo niko ne može da dobije zid identičan vašem, ukoliko sami osmislite kombinaciju boja i tehnike.

Pored završne obrade zidova, na sličan način možemo da promenimo izgled podova, kuhinjskih elemenata, komadnog nameštaja pa čak i pločica u kupatlu i to u potpunosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво