Điđi Hadid i „Vog“ se izvinili zbog „tamnog“ majskog izdanja

Poznata manekenka Điđi Hadid i italijanski „Vog“ izvinili su se zbog majskog izdanja u kojem je na naslovnoj strani poznata manekenka slikana sa tamnijim tenom i tamnijom boje kose, što je izazvalo rekaciju na društvenim mrežama.

Hadidova je na Instagramu rekla da u modnoj industriji treba da postoji raznolikost i da ne želi nikome da uzme posao, preneo je AP.

Fotogaraf „Voga Italija“ Stiven Klajn rekao je da je njegova vizija bila da stvori priču vezanu za kupaće kostime sa bronzanim efektom tena.

Klajn je dodao da list razume da je rezulatat izazvao polemiku čitalaca i da dodao da se iskreno izvinjavaju ako su bilo koga uvredili.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 05. maj 2018, 08:59)
anonymous [neregistrovani]

Objasnjenje

Zalba na tviteru je bila da Gigi ne lici na sebe i da joj je izgled 'Blackface'. To znaci da umesto da regrutuju crnkinju za naslovnu stranu, fotograf je izabrao belkinju koju je onda 'potamnio' da lici kao crnkinja, tj da evocira crnacki izgled. Ovo je bila moda na filmu i medijima u proslosti i ovakva praksa podseca na deskriminaciju crnaca u Americi i zapadnim zemljama.

(petak, 04. maj 2018, 18:47)
anonymous [neregistrovani]

neprepoznatljiva

bas su preterali sa fotosopom jer su joj izgleda suzili lice pored toga sto su joj promenili boju tena, kose i ociju. Ne lici na nju uopste.

(petak, 04. maj 2018, 16:48)
anonymous [neregistrovani]

Ko je ovde lud?

Šta su to tačno uradili? Slikali nekoga sa potamnjenim tenom zato što im je tako više odgovaralo? Pa u čemu je tu uopšte problem? To se zove šminka i postoji već hiljadama godina. I na televiziji se svi voditelji, pa i gosti, obavezno šminkaju. Sad neko hoće da propiše na koji način koja osoba može da bude slikana? Pa o tome može da odlučuje samo ta osoba i niko drugi. Lepo reče ovaj pre mene, definitivno ima udruženja koja samo razmišljaju o tome zbog čega mogu da prave neku frku, da dobiju na kvazi važnosti i onda privuku još para koje će da strpaju sebi u džepove.

(petak, 04. maj 2018, 14:39)
Mile [neregistrovani]

Apsurd

Neke organizacije samo razmisljaju cime bi mogli da budu uvredjeni i sta bi moglo da ih diskriminise i onda dizu dzevu oko toga. Izvinjavanjem takvima se prvo njima daje na vaznosti, a trebalo bi ih samo izignorisati...