Makron poziva modne kreatore u Francusku

Francuski predsednik Emanuel Makron okupio je na večeri u Jelisejskoj palati poznate francuske modne kreatore i najveća imena sveta mode, u želji da pruži podstrek jednom od najunosnijih sektora u toj zemlji, ali i uz poziv dizajnerima sa svih strana sveta da dođu u Francusku.

Nigde moda nije veći biznis nego u Francuskoj i Makron planira da to tako i ostane, a ova gala večera, koja se vremenski poklopila sa Pariskom nedeljom mode, njegov je najnoviji pokušaj da privuče preduzetnike sa agendom pogodnom za poslovanje, navodi Rojters.

„Kreatorima želim da poručim: Izaberite Francusku“, rekao je Makron, u obraćanju zvanicama od Žan Pola Gotjea do Elija Saba, a prisutni su bili, između ostalih, i dizajner obuće Kristijan Lubuten, glavna urednica modnog časopisa Vog Ana Vintur i dizajnerka kuće „Aleksandar Mekvin“, Sara Barton.

Makron je istakao da mu je najveća želja da „kreatori, bilo da su iz Indije, Japana, Afrike, SAD ili Kine, razmotre mogućnost da dođu da stvaraju u Francuskoj“.

„A mi ćemo učiniti sve kako bismo im olakšali rad“, poručio je francuski predsednik.

Večeri je prisustvovala i Makronova supruga Brižit, u kreaciji jedne od njenih omiljenih francuskih modnih kuća „Luj Viton“.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 06. mar 2018, 10:27)
Ivanka [neregistrovani]

Cosmo

Hm, pa zna i Macron sta radi....

(utorak, 06. mar 2018, 10:03)
anonymousvh [neregistrovani]

franko

odnosno modne kreatorke....