Makron poziva modne kreatore u Francusku

Francuski predsednik Emanuel Makron okupio je na večeri u Jelisejskoj palati poznate francuske modne kreatore i najveća imena sveta mode, u želji da pruži podstrek jednom od najunosnijih sektora u toj zemlji, ali i uz poziv dizajnerima sa svih strana sveta da dođu u Francusku.

Nigde moda nije veći biznis nego u Francuskoj i Makron planira da to tako i ostane, a ova gala večera, koja se vremenski poklopila sa Pariskom nedeljom mode, njegov je najnoviji pokušaj da privuče preduzetnike sa agendom pogodnom za poslovanje, navodi Rojters.

„Kreatorima želim da poručim: Izaberite Francusku“, rekao je Makron, u obraćanju zvanicama od Žan Pola Gotjea do Elija Saba, a prisutni su bili, između ostalih, i dizajner obuće Kristijan Lubuten, glavna urednica modnog časopisa Vog Ana Vintur i dizajnerka kuće „Aleksandar Mekvin“, Sara Barton.

Makron je istakao da mu je najveća želja da „kreatori, bilo da su iz Indije, Japana, Afrike, SAD ili Kine, razmotre mogućnost da dođu da stvaraju u Francuskoj“.

„A mi ćemo učiniti sve kako bismo im olakšali rad“, poručio je francuski predsednik.

Večeri je prisustvovala i Makronova supruga Brižit, u kreaciji jedne od njenih omiljenih francuskih modnih kuća „Luj Viton“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво