Trikovi za vitkiji izgled

Dijete i vežbe na duže staze su najbolji i najzdraviji način da smršate. Ali, za „instant“ vitkiji izgled, posegnite za odgovarajućom odećom.

Odluka da se posvetite zdravom životu, da konačno počnete da vežbate i da izgubite suvišne kilograme je za svaku pohvalu, ali svima nam je poznato da rezultati zahtevaju strpljenje.

Međutim, dok ne izgubite taj višak naslagan oko struka ili na butinama, postoji način da garderobom vizuelno „stanjite" figuru.

Haljina na preklop (kojoj smo već posvetili tekst) oblikuje struk i krije problematične delove na stomaku i bokovima.

Kreatorka koja je u modu uvela ovaj odevni predmet, Dajen fon Firstenberg, objašnjava da su haljine na preklop obično napravljene od mekanih materijala, pa obavijaju telo i doprinose da se oblikuje.

Majice sa „ve" izrezom vizuelno izdužuju vrat i ceo gornji deo tela, tako da kompletna figura deluje vitkije.

Izbegavajte falte, nabore i karnere, bez obzira na to da li su na struku, bokovima ili na okovratniku. Višak materijala doprinosi „zapremini" tela. Najbolje je da se držite jednostavnih krojeva.

Obucite se od glave do pete u jednu boju - poznato je da crno vizuelno sužava, ali i druge tamnije boje, kao što su tamnoplava, braon ili tamnosiva, imaju isti efekat.

Nogavice pantalona treba da budu dugačke, najbolje centimetar i po od poda, ne kraće od toga. Ravno krojene ili proširene, duge nogavice odaju utisak „beskonačnih" nogu.

Nosite cipele sa visokom potpeticom uz pantalone, to će vam podići stražnji deo i izdužiti noge. Za „kompaktan" izgled donjeg dela tela, odaberite cipele sa špicem, u boji što sličnijoj boji pantalona.

Vertikalne linije su odavno poznate kao „sredstvo za mršavljenje". Naime, oko refleksno prati dezen na odeći, tako da posmatraču izgledate viši i vitkiji kada ste obučeni u odeću sa vertikalnim linijama.

Međutim, nemojte da preterate. Neke od preporučenih kombinacija: nosite jednobojnu rolku ispod haljine sa linijama, ili, pak, pantalone sa dezenom uz jednobojnu košulju.

Duge ogrlice, napravljene od nanizanih perli ili od lanaca, „vuku" oko posmatrača po vertikali, tako da figura izgleda uže.

Vodite računa da vam rub suknje bude odmah iznad ili ispod kolena. Suknje srednje dužine, do pola listova, privlače pažnju na najdeblji deo noge, dok dugačke suknje „progutaju" celu figuru.

Na kraju, veoma je važno da vam odeća bude taman. Zvuči kao nešto što se podrazumeva, ali dame sa pokojim kilogramom viška su sklone odevanju u preveliku garderobu.

Nasuprot uvreženom mišljenju, prevelika garderoba samo dodaje na „zapremini", dok isuviše tesna odeća otkriva svaki nedostatak.

Dakle, uz sve gorenavedene savete, onaj najvažniji je: nosite odeću odgovarajuće veličine i to će doprineti vašem samopouzdanju, ali i vašem stilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво