Kuala Lumpur budući modni centar

Moda koja prati pravila odevanja propisana islamom veliko je neistraženo tržište i Malezija nastoji da se pozicionira kao modni centar muslimanskog sveta.

Skromnost može biti lepa, poruka je koju su organizatori Islamskog modnog festivala u malezijskoj prestonici Kuala Lumpuru, poslali ne samo muslimanima već ljudima svih veroispovesti.

Islamski modni festival je deo Malezijske međunarodne nedelje mode, kako bi se muslimankama prikazali brojni različiti načini za „pomirenje" religijskih zahteva i modnih trendova.

Malezijski dizajneri ističu da je jedna od najvećih predrasuda o odeći koja je karakteristična za muslimanke u celom svetu to da je to prosto obmotavanje u materijale crne boje.

Negirajući takve tvrdnje, tamošnji kreatori navode da je moguće biti i religiozan i biti odeven lepo i moderno.

Prema pravilima muslimanskog odevanja, sa izuzetkom šaka i lica pripadnica lepšeg pola celo telo mora biti sakriveno od pogleda. Garderoba ne bi smela da ističe figuru, kako se ne bi privlačila neželjena pažnja.

Lepršave tunike od šifona ispunjavaju sve religijske zahteve, a jarke boje će omogućiti da se žena oseća lepo i moderno.

Ove godine i vrhunske evropske modne kuće, poput „Kristijana Diora", pokušale su da zakorače na ovo tržište, promovisanjem redizajniranih muslimanskih odevnih predmeta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво