Читај ми!

Kris Boti u Beogradskoj areni

Poznati američki trubač Kris Boti nastupiće pred beogradskom publikom 28. juna. Muzičar, koji često naglašava da su mu karijeru promenili nastupi sa Stingom, i sam je lako osvojio publiku svojom pop muzikom, prošaranom džezom i klasikom.

Najtalentovaniji i najpoznatiji trubač današnjice, Kris Boti, održaće koncert u Beogradskoj areni, 28. juna.

Od objavljivanja albuma "When I Fall in Love" 2004. godine, Boti je postao najtraženiji američki džez instrumentalista, a njegovi albumi najprodavniji.

Njegova izvođenja privukla su srca ljubitelja pop muzike, a uspeh na muzičkoj sceni doneo mu je više zlatnih i platinastih tiraža, kao i Gremi nagrada.

Ovaj umetnik i izvođač, koji je prodao blizu 3 miliona albuma širom sveta, tesno je povezan sa brojnim najboljim muzičarima na svetu, koketirajući sa različitim muzičkim pravcima, pop muzikom, džezom i klasičnom muzikom.

Tokom tri decenije, Boti je nastupao i snimao sa najboljima u muzici, kao što su legendarni Frenk Sinatra, Džoš Groban, Majkl Buble, Andrea Bočeli, Džošua Bel i Stiven Tajler (Aerosmit), a proslavili su ga nastupi sa Stingom.

Nastupajući 250 dana godišnje, Kris i njegov neverovatni bend sarađivali su sa brojnim simfonijskim orkestrima na prestižnim svetskim pozornicama, kao i na ceremoniji dodele Nobelove nagrade.

Od prvog solo albuma 1995. godine i pritajene romantike, Kris Boti je postigao slavu u oblasti savremene, zrele pop muzike.

Poznat je kao Stingov „ljubimac" i Oprin „štićenik", sa izgledom koji zrači i koji svaka kamera voli.

Magazin Pipl (People) svrstao je Krisa među 50 najlepših muškaraca na svetu.

Kris Boti rođen je 12. oktobra 1962. godine kao Kristofer Stiven Boti u muzičkoj porodici. Počeo je da svira trubu sa 9 godina, a kada je prvi put čuo izvođenje My Funny Valentine od Majlsa Dejvisa u svojoj 12 godini, obećao je sebi da će svirati ceo život.

U intimnoj atmosferi, na koncertu Krisa Botija biće i specijalnih muzičkih iznenađenja sa naših prostora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво