Manu Čao oduševio publiku u Nišu

Prvi put u Nišu, „El Čapulin solo“, Manu Čao sa bendom u akustičnoj verziji, u punoj hali „Mika Antić“, oduševio je publiku dvočasovnom svirkom.

Ману Чао одушевио публику у Нишу Ману Чао одушевио публику у Нишу

Kada su izašli na binu, Manu Čao obratio se publici prvo na srpskom jeziku: „Dobro veče, Niš! Kako ste?“, a onda nastavio na engleskom: „Zadovoljstvo je biti ovde večeras. Večeras ćemo napraviti akustični šou, nadamo se da će vam se dopasti“.

A publici se šou toliko dopao da ga nije puštala da ode sa bine. U halu „Mika Antić“ posetioci su došli ne samo iz Niša, već iz cele Srbije, pa i iz drugih zemalja. 

Sastav „El Čapulin solo“ otvorio je koncert pesmom Otro Mundo, a u nastavku su se ređali hitovi poput Vida Tómbola, Mala Vida, Clandestino...

Publika je uglas pevala stare i nove pesme u akustičnoj verziji prepunoj energije koju samo Manu može da donese na binu. Kako je i bilo najavljeno, francuski muzičar i aktivista španskog porekla još jednom je pokazao da ne piše svoje pesme, on ih živi. A živela ih je zajedno sa njim i publika u Nišu.

„El Čapulin solo“ čine Manu Čao (glas i gitara), Lusijano Faliko (manja gitara) i Mauro Mansebo (bongo).

Koncert sastava koji predvodi Manu Čao simbolično je najavio festival vorld mjuzik pravca „Merak“, koji počinje 2020. godine.

„Nadamo se da smo vam na najbolji način najavili u kom će se pravcu kretati festival“, rekao je direktor festivala Marko Micić.

Osnivač festivala je Udruženje „Marker“ iz Niša, a koncert je održan uz podršku Grada Niša.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво