„Tinderstiks“ 8. maja u Beogradu

Kultni alternativni bend „Tinderstiks“ održaće koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, u okviru evropske turneje kojom će predstaviti album "No Treasure But Hope".

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler Denis, britanski alternativci „Tinderstiks“ nastavljaju da pomeraju granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici: 15. novembra nas očekuje izlazak njihovog 11. studijskog albuma No Treasure But Hope

Bend je beogradski koncert najavio sa nekoliko drugih datuma evropske turneje, a sa novog albuma objavio je najavni singl The Amputees.

„Tinderstiks“ su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu A Stejplsu, Dejvidu Boulteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima i snima sa umetnicima kao što je Lasa de Sela, Meri Margaret O'Hara, Izabela Roselini ili Robert Patinson.

Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, na modnim revijama, u brojnim filmovima i TV produkcijama. Na svom muzičkom putovanju „Tinderstiks“ su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere. 

„Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u muzici 'Tinderstiksa'. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad“, rekao je jednom Boulter. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво