„Buđenje“ uz Muzikon na Kolarcu

U čast proleća, kamerni orkestar Muzikon organizuje „Buđenje“ istoimenim koncertom u Velikoj sali Zadužbine „Ilija M. Kolarca” u četvrtak 25. aprila od 20 časova.

Treći koncert Level ap! sezone predvodiće gostujući muzičari iz Holandije, koncertmajstor kamernog orkestra "Concertgebouw", Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Bram Kreftmejer (oboa).

Muzikon će publici prirediti Buđenje uz izrazita koncertantna dela baroka i predivnu Mocartovu Simfoniju broj 29.

Pored sjajnih gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić i Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

Jelena Ristić je po završetku studija u Novom Sadu upisala Master studije na Konzervarorijumu Amsterdam u klasi profesora Ilje Gruberta.

Tokom studija pobeđuje na audiciji za jednog od koncertmajstora u filharmoniji Arnhem u Holandiji. 

Kao koncertmajstor često gostuje u Danskoj, u orkestrima Kopenhagen filharmonija i Odense filharmonija.

Od 2013. godine stalni je član prvih violina Kraljevskog orkestra Holandije (Royal Concertgebouw orchestra) i koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu "Concertgebouw"-a.

Kao solista nastupa sa orkestrima širom Holandije, dok je za vreme školovanja u Srbiji nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom i Novosadskim akademskim orkestrom. Kao član orkestra "Concertgebouw", nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

Bram Kreftmejer je završio studije oboe na konzervatorijumu Utreht, u Holandiji, u klasi profesora Ernesta Rombojta.

Kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima "Royal Concertgebow" i roterdamske filharmonije.

U orkestru "Combattimento Amsterdam" nastupa isključivo kao solista, a sa njima je snimio i brojne albume. Sa orkestrom "Combattimento" nastupao je na svim kontinentima. Član je renomiranog kamernog duvačkog ansambla „Heksagon“. Docent je na fakultetu Artez na odseku oboe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво