Koncertni omaž „Nevernih beba“ Neši Leptiru

Tradicionalni koncert koji grupa „Neverne bebe“ već devet godina održava u sali Centra za kulturu u Pančevu, ovog 14. februara će imati još jedan posebno emotivan momenat. Uz brojne novine na repertoaru i pesme koje bend na koncertima ne izvodi često, biće tu premijerno izvođenje numere „Suze sa zvezda padaju“.

Milan Đurđević, frontmen „Nevernih beba“, najavljuje premijerno izvođenje pesme urađene na poslednji tekst Nenada Radulovića – Neše Leptira. Ovu pesmu koju je prerano preminuli muzičar napisao na bolničkom receptu, nekoliko dana pred smrt, porodica je čuvala 29 godina.

Spot oslikava jedan od poslednjih dana Nešinog života. Na tajnom odlasku iz bolnice, uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka koga glumi 14-godišnji Nikola Radulović, rođeni Nešin bratanac i budući glumac, Neša radi stvari koje je voleo: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi pozorište „Dadov“ i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd.

Izuzetno emotivno, Nešin lik je dočarao jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, Bojan Perić, koji u spotu nosi originalnu garderobu, Nešin sat, čita knjigu koju je poslednju pročitao u bolnici, Tibetansku knjigu mrtvih.

„Ovaj trenutak je za mene mnogo više od jedne pesme i trenutne inspiracije, ovo je pre svega omaž velikom umetniku ali i način da se vratimo pravim vrednostima i onima čija je identifikacija njihovo delo. Pesma je, uz podsećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak, velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično delio baš to, potpuno autentično i iskreno. Velika je to odgovornost ali i čast koju smo dobili na poverenje od porodice Radulović“, kaže Đurđević.

Nenad Radulović, popularni Neša Leptir preminuo je 12. februara 1990. u 31. godini, a iza sebe je ostavio vanvremenske hitove koje i danas vole sve generacije: Grudi moje balkanske, Nataša, Jeleni umiru sami, Taksi, Vrati se, Srce od meda i mnoge druge.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. feb 2019, 00:06) - anonymous [neregistrovani]

Mnogo je dao!

Pitanje ili nije šta je Srbija učinila da se zahvali za sve to!