Нови спот „Неверних беба“ на последњи текст Неше Лептира

Београдска група „Невeрне бебе" објавила је спот за песму „Сузе са звезда падају" која је настала на основу последњег текста прерано преминулог Ненада Радуловића познатог као Неша Лептир.

Песми Неше Лептира су, по жељи његове породице, „Неверне бебе" удахнуле живот, а аутор музике и аранжмана је Милан Ђурђевић.

Ненад Радуловић каријеру је започео као певач и вођа поп-рок бенда „Последња игра лептира“ 1979. године.

За десет година постојања група је објавила пет албума – Напокон плоча (1982), Поново плоча и Друге приче (1983), Опет плоча – Срце од меда (1985), Груди моје Балканске (1986) и Заједно смо пишкили у песку (1987).

После распада групе 1989. године, Радуловић је одржао концерт са групом „Како ко“. У том периоду је објавио и свој једини соло албум Нико нема што Питон имаде који је био пародија новокомпоноване музике. За ту прилику је осмислио лик под именом Слободан Ђорђевић – Питон, а у оквиру тог пројекта је настала и серија емисија за Индексово радио позориште.

Током 1989. године откривен му је рак тестиса у касном стадијуму.

Пре него што се разболео, почео је да ради на новом албуму, али је успео да сними само песму Модра бајка која је постхумно објављена на истоименој компилацији хитова групе „Последња игра лептира“.

Плато испред Установе културе „Палилула" у Београду, од 17. децембра 2011. године, по њему носи назив Плато Неше Лептира.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво