Spot „Mura Mura“ najavljuje album Rundekove ekipe

Andreja, Rundek i Ekipa „Ftičeki“ objavili su novi singl i spot „Mura Mura“, kao najavu istoimenog albuma sa međimurskim pesmama, koji će se pojaviti početkom februara na CD-u i vinilu.

Devetominutnu kompoziciju Mura Mura prati kratki umetnički film Arona Kovačića u kome se melodija, pesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svet.

„Mura nije obična reka. O njenim virovima se od pamtiveka ispredaju legende i verovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je takođe daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od devet minuta, daće im dovoljno vremena i dubine za to“, objašnjavaju Andreja, Rundek i Ekipa „Ftičeki“.

Darko Rundek i njegova Ekipa su već uigran tim. Sreli su zagrebačku pevačicu, trubačicu i izvođača Andreju Kurelec Košavić i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona, opet, stavila u službu međimurskih melodija i reči.

Nije bilo nikakvog kalkulisanja, kažu autori, svi su doprineli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način. Prvi singl i spot je bila jesenas objavljena pesma Dolinom se šetala.

„Uživajte u onom što vidite i čujete“, poručuju Andreja, Rundek i Ekipa „Ftičeki“.

Album Mura Mura, koji u Hrvatskoj objavljuje „Menart“, a u Srbiji „Long plej“, Andreja, Rundek i Ekipa „Ftičeki“ predstaviće 5. marta u 21 čas, koncertom u Velikoj dvorani Doma omladine u okviru manifestacije Dani Darka Rundeka u Beogradu.

Darko Rundek će u DOB-u predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će, od 1. do 7. marta, održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво