Рундек у новој музичкој авантури са Андрејом и „Фтичекима“

Певачица Андреја Курелец Кошавић, Дарко Рундек и Екипа „Фтичеки“ објавили су први сингл и спот „Долином се шетала“ са предстојећег заједничког албума „Мура мура“, који ће на ЦД-у почетком идуће године у Србији објавити „Лонг плеј“, а у Хрватској „Менарт“.

Мура мура је испала опасно добро, а ми једва чекамо своју музику и концертно поделити са вама“, поручују Андреја, Рундек и Екипа „Фтичеки“.

Рундек је музички продуцент пројекта Мура мура, ког је иницирала његова супруга, позоришна редитељка Санда Хржић. На протеклој Рундековој турнеји "Apocalypso Now", коју је режирала Хржић, новоокупљена пратећа група „Екипа“ показала је изузетну креативност, свежу енергију и заједништво. Санда је, као велики Андреин поштовалац, осетила да би загребачка певачица и трубачица са Дарком и „Екипом“ могла коначно остварити сан да отпева и сними 12 најдражих међимурских песмама.

„Спонтано музицирање, шума и међимурски блуз“, описује Андреја Курелец Кошавић почетак приче са „Фтичекима" крајем лета прошле године у једном планинарском дому на планини Медведници изнад Загреба. Потом су Андреја, Рундек и „Екипа“ у фебруару ушли у студио на два дана.

„Без великог размишљања, али с пажљивим слушањем, сасвим спонтано, али са јасним смером и мером створили смо албум зван Мура мура. Мени је од увек била жеља певати и интерпретирати међимурске песме. У њима се најбоље налазим и сналазим. Блуз је блуз, живимо га“, каже Андреја.

Дарко је преузео обавезу да оријентише рад у студију, слуша и предложи „кључеве“ за приступ појединим песмама. 

Спот за песму Долином се шетала сниман је на реци Купи, острву Зларину, као и приликом тонске пробе у двору и концерта на тргу Испод Лероја. У тих три дана, редитељ Арон Ковачић ухватио је све тренутке спонтаности, осећаја и невероватне енергије коју носи Екипа „Фтичеки“.

Чланови бенда су: Андреја Курелец Кошавић (вокал), Дарко Рундек (гитара/бас), Игор Павлица (труба), Силвио Бочић (бубњеви/гитара), Ана Ковачић (саксофон), Роко Црнић (контрабас), Миро Манојловић (вибрафон/удараљке), уз Наташу Радушић (мандолина) и Марка Фирста (виолина) из групе „Цинкуши". 

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 04. окт 2018, 17:23)
anonymous [нерегистровани]

Jedan dan Rundek

Drugi dan 2 cellos. Pa opet ispocetka.