Sleš: Zahvaljujući „Greti van flit“ rok nije više dosadan

Gitarista legendarnih „Gansa“ smatra da je rok postao monoton i dosadan, ali da mu ima spasa jer se, zahvaljujući bendovima poput američke grupe „Greta van flit“, ipak, okreće novi list.

Govoreći za Bilbord radio Kina o stanju na svetskoj rok sceni, Sleš je za lošu situaciju okrivio komercijalni pristup muzici.

„Često me pitaju da li je se rok sklonio privremeno pod naletom hip-hopa, repa i ar-en-bija. Daleko sam od toga da imam odgovor“, kaže slavni gitarista.

Prema njegovim rečima, kada je formirana supergrupa „Velvet revolver“ (Velvet Revolver), u kojoj su bili članovi bendova „Gans en‘ rouzis“, „Vejstid jut“, „Stoun templ pajlots“, još se osećao uticaj pokreta koji je rođen sredinom devedesetih.

„Međutim, kada je to prošlo, negde posle 2006. godine, komercijalni pristup rokenrolu koji je industrija počela da nameće bendovima, to jest da navodi ljude da misle da je to način da uspeju, učinio je da ta generička papazjanija stiže do radija. Rezultat je monotona i dosadna muzika koja nikoga ne interesuje i publika se okreće drugačijem zvuku“, objasnio je Sleš.

Kao primer benda koji „okreće novi list“ u rok istoriji, američki muzičar navodi sastav „Greta van flit“.  

Reč je o grupi koja je ove godine nominovana za četiri prestižne Gremi nagrade u žestokoj konkurenciji sa imenima kao što su „Arktik mankiz“, Dua Lipa, „Alis in čejns“.

Rodžer Glaver, basista grupe „Dip parpl“ obožava „Gretu van flit“, kao i kantautor Elton Džon.

Iako su im neki osporavali to što neodoljivo podsećaju na jedan od najvećih rok bendova svih vremena, debata je završena nakon što je čak i Robert Plant ocenio da se zaista radi o naslednicima velikih „Cepelina“.

Dok čekaju dodelu Gremija i zakazuju nastupe širom planete (u Srbiji, na „Egzitu“ nastupaju u julu) svojim mladim kolegama Sleš je dao džinovski kompliment i dao im još malo vetra u leđa kako bi što pre stigli do trona rokenrola.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво