„Грета ван флит“, четири номинације за Гремија па на „Егзит“

Бенд „Грета ван флит“, који наступа на предстојећем „Егзиту“, номинован је за четири престижне Греми награде у жестокој конкуренцији са именима као што су „Арктик манкиз“, Дуа Липа, „Алис ин чејнс“.

Музички састав за који светски медији кажу да су „спасиоци рокенрола“, долази из околине Детроита и подигао је праву буру на светској сцени оживљавањем истинског рокенрол звука.

Њихов музички израз већ им је донео место на утицајној листи магазина Форбс „30 испод 30“, као и награду магазина Лаудвајер за најбољи нови бенд.

Иако ће им ово бити прва година на додели Гремија, момци из групе „Грета ван флит“ већ су постигли невероватан успех, јер поред номинације бенда за Најбоље нове извођаче, њихов хит Highway Tune номинован је за најбоље рок извођење, а сингл Black Smoke Rising за најбољу рок песму.

Чланови Америчке музичке академије толико су били одушевљени њиховим дуплим макси-синглом From the Fires да су га изгласали међу најбоље рок албуме, иако је њихов стварни албум првенац Anthems of the Peaceful Army изашао тек након процеса номинација, па ће због тога за ову престижну награду конкурисати и догодине.

Међу другим признањима ових талентованих момака су и недавно обелодањене номинације за Полстар награде, за које се боре и бендови као што су „Металика“ и „Фу фајтерс“, те поп и хип-хоп звезде као што су Бруно Марс и Дрејк, где се „Грета ван флит“ као једини рокери налазе у категорији Најбољих нових хедлајнера, а конкуренција су им популарни репер Пост Малоун и поп звезда у соло успону, Хари Стајлс из групе "One Direction".

Идуће године „Грета ван флит“ свираће на највећим светским фестивалима, а у јулу долазе и на главну бину „Егзита“, након што су већ наступали на гигантским позорницама фестивала као што су „Коачела“, „Лолапалуза“ и „Рок ам ринг“. Чак и пре објављеног првог албума распродали су комплетну турнеју ове године.

Осим бенда „Грета ван флит“, на овогодишњем „Егзиту“, који ће бити одржан од 4. до 7. јула 2019. године на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, наступиће и рок гиганти „Кјур“, водећи светски ди-џеј дуо Димитри Вегас и Лајк Мајк, чувени фронтмен „Пантере“ Фил Анселмо који ће са својим новим бендом „Илигалс“ изводити сет састављен искључиво од песама „Пантере“.

Међу првим најављеним извођачима су још и њујоршки тандем који је освојио свет „Софи Такер“, метал дива Тарја Турунен, култни ска састав „Селектер“, те бендови као што су „Арктурус“, „Питер енд Тест тјуб бејбс“ и „Тотал кејос“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво