Novi spot pred novi album – „Tu čelos“ i naelektrisana Vivaldijeva „Oluja“

Duo „Tu čelos“ danas je objavio njihovo naelektrisano izvođenje Vivaldijeve „Oluje“ sa albuma "Let There Be Cello" koji će se u prodaji naći 19. oktobra.

Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „Tu čelos“ (2Cellos), ove jeseni, objaviće svoj novi studijski album, Let There Be Cello ("Sony Music Masterworks"/„Menart“).

Nakon albuma Score (2017), na kojem se duo „dohvatio“ kultnih filmskih kompozicija, Let There Be Cello će istraživati širi i raznovrsniji katalog u kojem će akcenat biti na njihovom izvođenju koje uvek probija granice.

„Uvek smo govorili da želimo da razbijemo zablude o čelu i muzičkim granicama, ovaj album to i pokazuje. Inspiraciju smo nalazili na raznim stranama, od pop hitova do vanvremenske, klasične muzike, od klasičnog roka do filmske muzike. Ovaj album nudi puno toga, uključujući i našu originalnu muziku. Nema pravila, samo neka bude čelo“, govore „Tu čelos“.

Let There Be Cello koproducirali su Šulić i Hauser, zajedno sa Filipom Vidovićem, a kolekciju pesama uključuju i dve vrsne obrade velikih prošlogodišnjih pop hitova – Širanovu Perfect i Despacito Luisa Fonsija, omiljeni spot obožavalaca „Tu čelos“, koji je ukupno prikupio preko 30 miliona pregleda na njihovom kanalu na Jutjubu.

Poznato je da Luka i Stjepan jako vole dobru gitarsku muziku, pa će se na novom albumu naći i obrada kultne Eye of the Tiger grupe „Sorvajvor“, kao i neprevaziđeni hit grupe „Vajt strajps“ Seven Nation Army, koji su kao duo premijerno izveli na finalu UEFA Lige Šampiona u Ukrajini.

Nove visine u njihovom viđenju sviranja čela, donose obradama proslavljenih klasika poput Imagine Džona Lenona, Hallelujah Leonarda Koena ali i u nikada pre izvođenim, njihovim originalnim kompozicijama Concept 2, Cadenza, koje pružaju potpuno novo iskustvo u slušanju „Tu čelos“.

Da bi obožavaocima pružili uvid u novo muzičko poglavlje svoje diskografije, „Tu čelos“ su danas objavili njihovo izdanje Vivaldijeve Oluje (Četiri godišnja doba: Leto).

Spot za pesmu snimili su u Hrvatskoj, na vrhu stenovitog brda, sa munjama i gromovima i kišom, a dinamične kamere na pravi način prate dramu i napetost koja se krije u Vivaldijevoj kompoziciji.

„Volimo dramu kod Vivaldija. Zato smo želeli da donesemo 'Tu čelos' oluju u jedno od njegovih najpoznatijih radova“, objašnjavaju „Tu čelos“ i dodaju: „Trebala nam je odgovarajuća dramatična i prelepa lokacija za video spot i našli smo takvu, blizu Pule. Ovde je leto, ali oluja stiže“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво