„Kerber“, „Vlada Džet bend“ i „Rezervni plan“ na jubilarnom „Eks-Ju rok festu“ u Starčevu

Hard rok sastav „Kerber“, „Vlada Džet bend“, „Vesele osamdesete“, „Rezervni plan“ i drugi nastupiće na jubilarnom 10. „Eks-Ju rok festu“, koji će biti održan 11. i 12. avgusta u Starčevu kod Pančeva, uz besplatan ulaz za posetioce, najavili su danas iz promoterske kuće „Long plej“.

Prve večeri, u subotu 11. avgusta, svira jedan od pionira domaćeg roka, legendarni basista Vlada Janković Džet sa svojim bendom.

„Sarađivao sam sa ovom manifestacijom kao voditelj, a sada konačno da dovedem svoj bend da svira. Imamo pojačanje u bendu, Borka Mitića, gitaristu koji je petnaestak godina svirao u Kanadi. On je Satrijani vrsta gitariste, ali sam ga 'pripitomio' da svira kod mene. Dečko stvarno odlično svira gitaru“, ističe Vlada Džet.

Legendarni sastav „Kerber“, vlasnik hitova Mezimac, Ratne igre, Hajde da se volimo i Mama, tata, glavne su zvezde druge večeri festivala u Starčevu 12. avgusta, kada nastupaju i grupa „Rezervni plan“, koji iza sebe ima debi album Vidi šta ću ti reći... (2014), kao i sastav koji svira Eks-Ju rok hitove, „Vesele osamdesete“.

„Kerber će stvarno biti počastvovan publikom koja će biti u Starčevu, jer očekujemo da je edukovana. Možete očekivati bend koji je potpuno usviran, usviraniji neko kad smo bili mlađi. Moj je stav da životno iskustvo mora kroz muziku da izađe u nešto mnogo veće nego što je puka zabava. Kompletni smo, jedva čekamo da se vidimo“, poručuje pevač „Kerbera“ Goran Šepa-Gale.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčeva Petar Andrejić ističe da su za „deset godina „Eks-Ju rok festa“ nastupila u Starčevu neka od najvećih imena“ regionalne scene, kao što su „Bajaga i Instruktori“, „Riblja čorba“, „Plavi orkestar“, „Partibrejkers“, „Atomsko sklonište“, „Van Gog“, „Psihomodo pop“, „Pekinška patka“, „Goblini“, „Hladno pivo“, „Ritam nereda“, „Majke“, „Babe“, Neno Belan...

Banatsko mesto Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, dokumentovanu knjigom „Rokeri iz neolita“ (2008) Darka Ješića, koji najavljuje njeno novo, dopunjeno izdanje.

Prvi rok zvuci uživo čuli su u ovde već 1966. godine, ali je značajnije bavljenje rokom krenulo 1968. sa grupom „Bladi fleš“, a nastavilo se sedamdesetih sa Orkestrom Doma kulture i bendom „Sudar“ (koji je zamalo stigao do singla za PGP RTB).  

Obe večeri program počinje od 21 č, a festival je podržao grad Pančevo.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво