Rundek sa „Ekipom“ snimio „Tamni jorgovan“

Darko Rundek i „Ekipa“ objavili su singl i spot „Tamni jorgovan“, novu verziju pesme "Tigidigi Regge" sa njegovog kultnog albuma „Ruke“ iz 2001. godine.

Singl Tamni jorgovan se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju "Apocalypso Now". 

„Kad smo tražili kojom pesmom otvoriti slavljenički koncert 'Apocalypso Now', Tamni jorgovan se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla saradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pjesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više verujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za prolećem", objašnjava Rundek. 

„Ekipu“ čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu učestvovali u ovom snimanju).

Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju „DM“ u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir  Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović.

Izdavač singla i spota je „Menart“.

U spotu su korišćeni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Takođe i dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta koji je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu „Tašmajdan“ pred 10.000 posetilaca. 

Tim koncertom je i počela turneja "Apocalypso Now", povodom 20 godina od izlaska kultnog albuma Apocalypso, na kojoj su do sada Rundek i „Ekipa“ svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima „In mjuzik“, „Arsenal fest“, „Bir fest“, „Nišvil“, „Šabački letnji festival“...   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво