Konča Buika večeras u Centru „Sava“

Svetski poznata španska pevačica Konča Buika održaće večeras koncert u Centru „Sava“, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Vivir Sin Miedo" (2015).

Конча Буика вечерас у Центру „Сава“ Конча Буика вечерас у Центру „Сава“

Tamnoputa Kraljica Flamenka autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga, flamenko, RNB, afrobit i gospel.

„Želela sam veći bend i da doprem do mlađe publike. Album je injekcija snage slušaocu da nastavi dalje u životu, da zaboravi probleme i prepreke“, rekla je Buika Tanjugu u susret koncertu.

Slavna pevačica ističe da živeti bez straha je nešto što moramo sebi ponavljati svakog trena.

„Sa životom se treba suočiti sa osmehom, koji otklanja lične probleme“, smatra jedna od najznačajnijih umetnica "world music"-a, specifičnog glasa, harizme i snažne pojave.

Na albumu Vivir Sin Miedo Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba što je prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu.

„Jezik je samo oruđe koje koristim dok pevam. Osećam muziku, osećam boravak na pozornici. Pokušavam glasom da izrazim sebe i sreću, radost, tugu, ljubav, tako da nema mnogo razlike između engleskog i španskog“, naglasila je Buika.

Tokom godina sarađivala je sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anouška Šankar, Sil, Neli Furtado, Pat Meteni i Čik Korija, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pedrom Almodovarom na filmu La Piel Que Habito (Koža u kojoj živim, 2011).

„Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice“, rekao je svojevremeno Almodovar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво