Za 72 sata više od 15.000 prijavljenih za „Egzitovo“ leto ljubavi 2017!

Skoro 350 dana pre narednog izdanja „Egzita“ i za samo 72 sata od početka registracije, za ulaznice se prijavilo više od 15.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta!

За 72 сата више од 15.000 пријављених за „Егзитово“ лето љубави 2017! За 72 сата више од 15.000 пријављених за „Егзитово“ лето љубави 2017!

Prednjače fanovi iz Srbije i zemalja regiona, uz tradicionalno visoke brojke iz Velike Britanije, Holandije i Australije, ali i sve brojnije fanove „Egzita“ iz Grčke, Turske, Rusije, SAD i Francuske, dok su zabeležene i prve daleke destinacije poput Mauricujusa, Južnoafričke Republike i Brazila.

Ovo je prvi put u 16 godina postojanja festivala, da se odmah posle završenog „Egzita“, objave datumi za naredni, ali i pokrene prijavljivanje publike iz celog sveta za prve, najpovoljnije ulaznice. Ove godine, ulaznice će biti puštene u zvaničnu prodaju dosta ranije u odnosu na prethodne godine.

Sudeći po broju prijavljenih, već sad, nepunu godinu dana ranije, dostignuta je skoro trećina dnevnog kapaciteta Petrovaradinske tvrđave, a po broju zemalja iz kojih su došle prijave, može se očekivati izuzetno raznolik sastav posetilaca od 6. do 9. jula 2017. godine na Tvrđavi.

Zainteresovani iz celog sveta mogu i dalje da se prijave i da tako, pre ostalih, dobiju priliku da prvi nabave svoje ulaznice, čiji je broj po prvoj, najpovoljnijoj ceni, ograničen.

Nakon ovogodišnjeg, najposećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, festival će 2017. godine slaviti 50 godina od čuvenog Leta ljubavi (Summer of Love) iz 1967. godine kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet.

Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih delova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemerljiv uticaj na savremenu muziku, ali i kulturu u celini. Znak mira, šarena odeća i cveće u kosi, prve su asocijacije na Leto ljubavi i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost.

Ovogodišnja, magična „Egzit avantura“ povela je više od 270.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta na festivalsko letovanje od Petrovaradina do Jaza, gde su tokom četiri dana i noći na „Egzitu“, te još tri na „Si densu“, nastupale neke od vodećih svetskih zvezda.

Tokom četiri dana kroz festivalske kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo je 195.000 posetilaca, a sve bine bile su krcate nasmejanim ljudima, o čemu najbolje svedoči izjava Dejvida Gete tokom nezapamćenog spektakla na glavnoj bini: „Hvala, 'Egzite', uživao sam ovde i pre, ali ove godine je bolje nego ikad!“

Nakon četiri nezaboravna dana u Novom Sadu, „Avantura“ se nekoliko dana kasnije preselila na plažu Jaz u Crnoj Gori, gde je održan treći „Si dens“ koji je tokom tri dana i noći posetilo 77.000 posetilaca, a o čijoj atmosferi najbolje svedoče reči Skrileksa: „Večeras smo kreirali istoriju zajedno“ i grupe "Hurts": „Ovu noć ćemo čuvati zauvek, a vama se vraćati ponovo, vi imate ovde nešto što u celom svetu polako nestaje - srce i dušu!“

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво